Mihai Marinescu revine weekendul acesta în Formula Renault 3.5

Nevoit să absenteze de la cursa desfășurată duminica trecută la Monte Carlo, Mihai Marinescu revine în World Series by Renault Formula Renault 3.5 cu ocazia curselor de la Spa-Francorchamps. Brașoveanul va pilota pentru echipa Zeta Corse și îl va avea coechipier pe Carlos Sainz jr.

După etapa dificilă de la Aragon, unde a fost nevoit să abandoneze în ambele curse din pricina problemelor tehnice, Mihai privește cu optimism etapa de la Spa, acest circuit fiind printre preferatele sale.

Mihai Marinescu: Îmi place circuitul de la Spa-Francorchamps și am mers de fiecare dată bine în curse. Anul trecut, în Formula 2, am făcut multe depășiri atât în cursa pe uscat cât și în cea pe ploaie și sper să pot depăsi și în Formula Renault 3.5. Regret că nu am putut merge la Monte Carlo, însă acum dificultățile contractuale s-au rezolvat și ne vom putea continua sezonul. Mă bucur că îl voi avea coechipier pe Carlos Sainz la Spa și sunt sigur că împreună putem lucra pentru a duce monoposturile Zeta Corse în puncte.

Mihai Marinescu a puctat deja în Formula Renault 3.5 chiar în primul weekend. A plecat de la Monza cu 5 puncte, însă dificultățile tehnice l-au împiedicat să repete istoria la Motorland Aragon.
Noutatea etapei de la Spa-Francorchamps o reprezintă introducerea intrării la boxe în timpul cursei pentru schimbarea pneurilor. Până acum organizatorii World Series by Renault au decis să nu o aplice la Monza, Motorland Aragon și Monte Carlo însă în etapa din Belgia vom vedea cum clasamentul final în cursa este stabilit de strategia intrărilor la boxe.

Program etapa Spa-Francorchamps

(ora României)
Sâmbăta 1 iunie
Calificări 1: 10:50 – 11:20
Cursă 1: 15:00 – 15:50
Duminică 2 iunie
Calificări 2: 10:50 – 11:20
Cursa 2: 15:50 – 16:20

Cursele vor putea fi urmărite în România prin intermediul Eurosport:
Cursa 1: Duminică, 2 iunie, ora 09:35
Cursa 2: Duminică, 2 iunie, ora 23:45

Lasă un răspuns

Formula Racing / Professional simulator

Din pagina Facebook

Recomandam