Mihai Marinescu concurează în acest sezon în World Series by Renault – Formula Renault 3.5

Weekend-ul acesta, la Monza, Mihai Marinescu va concura în Seria Mondială Renault, Formula Renault 3.5. Brașoveanul pilotează sezonul acesta, în competiția regină a World Series by Renault, pentru echipa Zeta Corse.

După sezoanele petrecute în Formula 2, unde a câștigat curse și a terminat pe podium pe unele din cele mai importante circuite din lume (Monza, Nurburgring, Brands Hatch, Catalunya, Red Bull Ring), Mihai Marinescu a făcut pasul către o competiție mult mai dificilă care reprezintă practic faza finală înaintea Formulei 1. Peste 25 de piloți care au concurat în World Series by Renault au ajuns să piloteze în Formula 1. Printre aceștia se află Sebastian Vettel, Fernando Alonso, Marc Gene, Robert Kubica, Heikki Kovalainen și Pastor Maldonado.

World Series by Renault este o competiție fondată în 2004 pe baza World Series by Nissan și are în componență patru campionate, cel mai important fiind Formula Renault 3.5 Series. Celelalte campionate sunt Formula Renault 2.0 (în care a concurat și Mihai Marinescu în 2005, 2006 și 2007), Eurocup Megane Trophy și Eurocup Clio.

Sezonul 2013 al Formulei Renault 3.5 este format din nouă etape care înseamnă 17 curse. În fiecare weekend sunt programate două curse, excepție făcând etapa din Monaco unde se va concura într-o singură cursă. Formatul unui weekend conține două antrenamente libere vinerea, calificări și cursă atât sâmbătă, cât și duminică. Primul weekend din acest sezon este programat în perioada 5-7 aprilie pe circuitul italian Monza. Al treilea weekend al sezonului de World Series by Renault (25-26 mai) va fi comun cu Grand Prix-ul de Formula 1 al Principatului Monaco.

Zeta Corse, echipa pentru care va concura Mihai Marinescu în acest sezon, este una debutantă în World Series by Renault, dar managerul, Claudio Corradini, este un om cu o îndelungată experiență în Formula 1. Team Manager-ul Zeta Corse a fost tehnician al echipelor Ferrari și Honda, iar sezonul trecut a fost manager tehnic al celor de la HRT. Pentru etapa de la Monza, Mihai îl va avea coechipier pe francezul Emmanuel Piget, fost concurent în Formula Renault 2.0 și European F3 Open.

Mihai Marinescu:Va fi un an dificil pentru că echipa este nouă și acest campionat este nou pentru mine. Monopostul de Formula Renault 3.5 are o masă inerțială mult mai mare comparativ cu cel de Formula 2, așa că trebuie să mă acomodez. La testele care au precedat sezonul am luat prima dată contact cu acest monopost foarte evoluat din punct de vedere aerodinamic și am învățat cum se utilizează DRS –ul. Până în ziua cursei voi mai avea timp să mă obișnuiesc cu mașina, pentru că joi este programată o sesiune de teste pe Monza, iar vineri voi profita din plin de cele 120 de minute cât au în total cele două sesiuni de antrenament.

Scopul acestui sezon este acela de a învăța. Seria Mondială Renault este, probabil, cea mai competitivă serie în afara Formulei 1 și sunt extrem de multe lucruri de învățat, de la managementul opririlor la boxe, la aspectele tehnice și finețurile de pilotaj.

Este foarte puțin probabil să reușim, eu și echipa Zeta Corse, o evoluție atât de rapidă încât să ne luptăm pentru podiumuri, dar această echipă este foarte determinată și ne potrivim foarte bine. Vrem să progresăm și să ne clasăm din ce în ce mai bine la fiecare cursă.”

Claudio Corradini – Zeta Corse Team Manager: ” Echipa Zeta Corse este încântată să înceapă weekendul acesta sezonul 2013 în World Series by Renault alături de Mihai Marinescu. În realitate munca a început în februarie, când Mihai și Zeta Corse au participat la sesiuni oficiale și neoficiale de teste. Din păcate, iarna grea a încetinit procesul de pregătire, însă am reușit să facem pași solizi în pregătirea mașinii, pe care o vom îmbunătăți de la cursă la cursă astfel încât să ne putem lupta curând pentru poziția pe care considerăm că Mihai o merită.

Echipa Zeta Corse îi urează un călduros bun venit lui Mihai Marinescu.”

 


Fisa tehnică monopost Formula Renault 3.5

Tip: monococă din carbon proiectat de Dallara GMP
Repere aerodinamice:   sistem DRS (drag reduction system – un flaps pe aripa spate este ajustabil în funcție de comenzile date de pilot. Practic, în funcție de gradul de înclinare pe care îl are acest flaps se schimbă profilul aerodinamic al mașinii și implicit rezistența la înaintare. Se utilizează în depășiri, iar potrivit estimărilor FIA acest DRS poate să mărească viteza cu până la 15 km/h).
Motor: V8, 3396 cmc
Putere: 530 CP
Cuplu maxim: 445 Nm/7250rpm
Regim maxim: 9500 rpm
Ambreiaj: tridisc carbon, 140 mm
Cutie de viteze:  Ricardo 6 rapoarte + marche arriere
Frâne: discuri ventilate din carbon 278x28mm, etrier Brembo 6 pistoane
Roți: jante OZ magneziu monobloc 13 x 12 inci (față), 13×13,7 inci (spate), pneuri Michelin FR3.5
Ampatament: 3125 mm
Rezervor de carburant: 110 litri
Greutatea monopostului fără carburant:  616 kg.

Restricția privind utilizarea penurilor

Pneurile Michelin utilizate în Seria Mondială Renault sunt distribuite pentru piloții din competiția regină Formula Renault 3.5 după cum urmează: vinerea un set de pneuri noi și două seturi de pneuri care au mai fost utilizate, sâmbăta și duminica doar trei seturi de pneuri noi. În situațiile cu ploaie, vinerea pot fi limitate în funcție de eveniment, sâmbăta sunt alocate două seturi de pneuri, iar duminica încă unul.

Formatul unui weekend din Formula Renault 3,5

Vinerea: două sesiuni de antrenamente libere. Durata fiecărei sesiuni este de 60 min.
Sâmbătă: calificări 1  – 30 min, cursa 1 – 44 minute + 1 tur
Duminică: calificări 2 – 30 min, cursa 2 – 44 minute + 1 tur
Similar cu Formula 1, primesc puncte primii 10 clasați.

9 evenimente

Calendar World Series by Renault (Seria Mondială Renault) Formula Renault 3.5
6-7 aprilie > Monza, Italia
27-28 aprilie > Motorland Aragon, Spania
25-26 mai > Monaco (cursă suport pentru Grand Prix-ul de Formula 1)
1-2 iunie > Spa-Francorchamps, Belgia
22-23 iunie > Moscova, Rusia
20 -21 iulie > Red Bull Ring, Austria
14- 15 septembrie > Hungaroring, Ungaria
28-29 septembrie > Paul Ricard, Franța
19-20 octombrie > Catalunya, Spania

World Series by Renault Formula 3.5 la TV

Campionatul World Series by Renault este transmis de Eurosport, iar cursele primului weekend din acest sezon vor putea fi urmărite astfel:
Sâmbătă 6 aprilie ora 14.00 – live
Duminică 7 aprilie (luni 8 aprilie) ora 00:45 – înregistrare

Lasă un răspuns

Formula Racing / Professional simulator

Din pagina Facebook

Recomandam