Prima cursă, primele puncte

Mihai Marinescu a debutat cu dreptul în sezonul 2013 din World Series by Renault Formula 3.5. Pilotul român a încheiat prima cursă de la Monza pe locul 8 după ce a luat startul de pe a 23-a poziție a grilei de start.

Calificări

Prima sesiune de calificări de pe Monza a debutat la ora locală 9am la o temperatură a aerului de 7 grade Celsius și în condiții de pistă udă. Echipa a decis ca Mihai Marinescu să pornească în calificări cu pneuri slick strategie abordată și de Felix Da Costa (Arden Caterham) și Marco Sorensen (Lotus). A urmat intrarea la boxe pentru schimbare pneurilor, iar pilotul brașovean a fost chemat cu 13 minute înainte de finalul sesiuni. S-a decis continuarea pe slickuri pentru că pista începuse să se usuce și în condiții normale Mihai ar fi putut să coboare până la 1min50sec. Din păcate, ieșirea în decor a lui Norman Nato a dus la întreruperea sesiunii cu aproximativ trei minute înainte de final, iar pilotul Zeta Corse nu a mai avut timp să își îmunătățească tururile anterioare. Astfel, timpul său de calificare a rămas 1min54sec420 – timp stabilit în turul de pistă care a precedat întreruperea sesiunii.

Cursă

Pornind de pe 23 Mihai a fost nevoit să maximizeze startul și să depășească cât mai mult încă din primii metri. A depășit încă de la start și în șicană s-a strecurat prin busculada creată izbutind ca la finalul primului tur să fie pe locul 12. În turul șapte este al 11-lea, iar din turul 13 începe atacul asupra lui Andre Negrao(International Draco Racing) pe care îl depășește două tururi mai târziu. În turul 15 pilotul Zeta Corse este pe opt și luptă până la final să își păstreze poziția în fața lui Matias Laine (P1 Motorsport). Prima cursă cu monopostul 2013 al Formulei Renault 3.5 i-a adus lui Mihai 4 puncte în clasamentul general al campionatului, care numără un total de 17 curse împărțite pe durata a nouă weekenduri.

Cursa a fost câștigată de Stoffel Vandoorne (Fortec Motorsport) a numărat 29 de turui și s-a desfășurat în condiții de pistă uscată.

Mâine dimineață la ora României 10.00 se va desfășura a doua sesiune de calificări, iar cursa este programată la ora 14.00.

Credit foto: photopellegrini.com

Lasă un răspuns

Formula Racing / Professional simulator

Din pagina Facebook

Recomandam