Locul 6 în prima cursă din templul vitezei

La aproape un an de la prima victorie în Formula 2, Mihai Marinescu s-a luptat cu pneurile pentru a putea termina prima cursă programată în Italia anul acesta. Brașoveanul a încheiat cursa de sâmbătă pe locul 6, după ce a luat startul de pe șapte și a izbutit ca în primul viraj să fie al treilea.

Etapa a 15-a din sezonul 2012 al pepinierei pentru Formula 1 a fost cea mai palpitantă din acest an. Până la jumătatea cursei top cinciul a suferit o serie de modifcări în urma unor depășiri la limita aderenței. Pista a fost udă în urma ploii care a încetat cu 40 de minute înaintea startului.

Mihai Marinescu a pornit de pe a 7-a poziție a grilei de start și a avut mari emoții, pneurile stânga utilizate în calificări făcând graining. În urma deteriorării, brașoveanului i s-a permis să schimbe unul din pneul spate cu unul nou, iar cel față cu unul utilizat anterior la Spa și Brands Hatch. Așa că a pornit în cursă cu pneuri cu grade de uzură complet diferite. După un start excelent a ajuns în primul viraj al treilea, însă nu a forțat în duelul cu Zanella nedorind să iasă în decor și a încheiat primul tur pe locul cinci. A urmat un duel cu liderul campionatului Luciano Bacheta și Mihai a urcat până pe locul patru. Aflat în duel cu Christopher Zanella pentru locul trei românul a întârziat mult frânarea în zona numită Parabolica, pneul stânga față la trădat și a ieșit în decor revenind pe pistă în poziția a cincea.

Mihai Marinescu
A fost foarte greu la revenirea pe pistă pentru că timp de trei tururi tot au sărit pietricele din radiatoare. Am forțat cât s-a putut să revin pe locul patru, însă în același viraj Parabolica mașina a scăpat de sub control către finalul cursei și am ajuns pe șase. Pneurile s-au uzat foarte mult și la un moment dat nu mai știam ce să fac să caut zonele cu apă de pe pistă ca să le mai scad temperatura sau să merg pe zonele unde era uscată ca să le cresc temperatura. Îmi place Monza, dar cursa de astăzi a fost greu de gestionat cu pneuri difeirte ca și grad de uzură. Mâine este o altă zi și vom avea parte, se pare, de mai multă apă comparativ cu ce s-a întâmplat în prima cursă. Am primit un set nou de pneuri pentru ploaie așa că acum privim altfel lucrurile.

Le mulțumesc celor care au fost alături de mine în acest sezon și sper să savureze cursa de mâine unde mi-am propus un podium. Anul acesta se aniversează 90 de ani de la inaugurarea circuitului de la Monza și este important pentru mine să ajung pe podium în acest an aniversar mai ales că am fost pe podium aici nu doar în Formula2 ci și în Formula Masters International, Formula Renault 2.0.”

Calificări 1

În această dimineață, la ora locală 09:45, a fost programată sesiunea de calificări pentru a 15-a cursă a sezonului. În primele minute pista a fost umedă în urma ploii căzute peste noapte. Mihai a decis să ruleze în prima parte a calificărilor cu pneuri de ploie pista fiind extrem de alunecoasă. Treptat pista a început să se usuce și la reintrarea la boxe a schimbat pneurile cu slick-uri, iar timpii au început să se îmbunătățească. Cu șase minute înainte de finalul sesiunii de calificări Luciano Bacheta și Max Snegirev ies în decor. Monopostul rusului rămâne pe pistă în virajul cu numărul nouă și comisarii decide întreruperea sesiunii de calificări pentru a putea fi degajată pista. La reluarea sesiunii toate cele 15 monoposturi au ieșit simultan pe pistă, calificările transformându-se într-o adevărată cursă. Mihai a izbutit să își găsească un culoar și chiar în ultimul tur al sesiunii în primul sector era cel mai rapid. A ajuns însă în zona în care se afla nou venitul în Formula 2 lituanian Harald Schlegelmilch acesta incomodânu-l deși era clar că brașpveanul este mai rapid.

În cele din urmă cel mai bun timp obținut de român în sesiunea de calificări a fost 1min46sec269. Acest timp îl poziționează pe a patra linie a grilei de start în fața sa fiind Matheo Tuscher (polposition), Kevin Mirocha (locul 3) și Dino Zamparelli (locul 5).

La Monza a început să plouă de la ora locală 10.15 și cu o oră înainte startul cursei (14.30) cerul era încă înorat însă ploaia încetase.

A doua cursă de la Monza începe duminică la ora României 16:00 și poate fi urmărită live pe Sport.ro și www.voyo.ro.

Lasă un răspuns

Formula Racing / Professional simulator

Din pagina Facebook

Recomandam