Calificări decise în Parabolica

Sesiunea de calificări pentru a doua cursă de la Monza a fost una care s-a decis în porțiunea numită Parabolica. În condiții de pistă udă, dar care se usca progresiv (în timpul sesiunii nu a plouat), Mihai Marinescu a decis să iasă încă de la început pe slicuri. Majoritatea piloților au luat această decizie și părea că brașoveanul va avea o sesiune de calificări foarte bună cu pneuri uzate izbutind fără probleme să își îmbunătățească tur de tur timpul.

La jumătatea sesiunii de calificări, când se intră la boxe pentru schimbarea pneurilor, pista era aproape uscată pe jumătate din trasă în multe zone așa că Mihai a decis să continue cu slick-uri. A încălțat monopostul cu pneurile pe care este nevoit să le utilizeze și la cursă, dacă nu va ploua, și a ieșit la atac pentru clasarea în primii trei. În cel mai rapid tur al său, după ce utilizase deja trei din cele cinci boosturi permise, brașoveanul a fost surprins de o porțiune udă din Parabolica și a ieșit în afara pistei. Rămas doar cu două boosturi a făcut tot posibilul să își îmbunătățească timpul, însă nu a mai izbutit să scadă sub 1min42sec044.

Acesta a fost cel de al 10-lea timp al sesiunii de calificări.

Din pole position va pleca germanul Markus Pomme 1min40sec256.

Ultima cursă a sezonului 2012 din Formula 2 va debuta la ora României 16.00 și poate fi urmărită live pe Sport.ro și www.voyo.ro

Lasă un răspuns

Formula Racing / Professional simulator

Din pagina Facebook

Recomandam