Who is he and what is Mihai Marinescu doing

Sezonul competițional 2012 îl găsește pe Mihai Marinescu mai pregătit ca niciodată pentru a acumula puncte, dar și mai important, pentru a câștiga victorii. În acest sezon Mihai participă pentru al-treilea an consecutiv in Formula 2, având șanse reale la câștigarea campionatului și implicit al premiului asociat cu aceasta.

Premiul pentru câștigătorul Campionatului de Formula 2 constă într-un test in monopostul de Formula 1 al echipei Williams și obținerea supra-licenței F.I.A. care-i va da dă dreptul de a participa în mult râvnita competiție de Formula 1.

Poți vedea aici rezultatele evoluției sale din 2011, inclusiv victoria de la Monza, o victorie istorică pentru sportul cu motor românesc.

Vizita ta pe acest website însemnă mult pentru Mihai. Dacă îți place evoluția lui Mihai ca pilot, dă de veste mai departe că România are un pilot cu talent și șanse reale de afirmare.

District Racing Team (Aprilie, 2012)

F2 / 2012 Schedule

 SILVERSTONE (UK)
 ALGARVE (PT)
 NURBURGRING (DE)
25-26-27 Mai
 SPA-FRANCORCHAMPS (BE)
22-23-24 Iunie
 BRANDS HATCH (UK)
13-14-15 Iulie
 PAUL RICARD (FR)
20-21-22 Iulie
 HUNGARORING (HU)
7-8-9 Septembrie
 MONZA (IT)
28-29-30 Septembrie

Contact the team

Formula Racing, primul simulator profesional de motorsport din România

Foto: Rudi Fekete

Mihai Marinescu alături de colegii de la District Racing a prezentat oficial vineri, 14 decembrie, Formula Racing, primul simulator profesional de motorsport din România. Pentru a fi accesibil și amatorilor, nu doar piloților profesioniști, simulatorul a fost poziționat într-un separeu al Formulei Pub, motorsport pub din centrul vechi al Brașovului.

Formula Racing este un monopost de curse real, unul din cele utilizate de Mihai Marinescu în sezoanele trecute (Formula Renault 2.0), ale cărui comenzi – volan, pedale, schimbător – sunt preluate cu senzori într-un software specializat, care le transpune pe o pistă replicată 100% identic cu cea reală, imaginea regăsindu-se pe un ecran panoramic aflat în fața monopostului.

Replicarea identică a circuitelor a necesitat munca unei întregi comunități de profesioniști și pasionați de motorsport, în timp ce modelarea monoposturilor de curse, pentru a replica comportamentul și caracteristicile celor reale, sunt rodul eforturilor piloților și inginerilor din toate disciplinele de circuit ale motorsportului mondial.

Simulatorul Formula Racing are dezvoltat în mod special monopostul Formula 2, Mihai Marinescu fiind cel care, cu experiența sa competițională, a făcut ca modelul simulat să fie identic cu cel real. Mihai a contribuit și la modelarea monoposturilor GP2 și World Series by Renault, acestea trei fiind “vedetele” simulatorului.

În afară de cele 3 monoposturi, simulatorul poate replica de la karturi până la monoposturi de Formula 1, de la mașini de stradă până la cele mai puternice GT-uri de competiție, de la prototipuri elementare până la prototipurile utilizate în cursele de anduranță mondiale.
Toate circuitele importante ale lumii sunt reproduse 100% real în baza de date a simulatorului.

ATÂT PENTRU PROFESIONIȘTI CÂT ȘI PENTRU AMATORI

Simulatorul are un scop profesional, fiind o bază de pregătire și antrenament pentru piloții profesioniști. El este însă accesibil și amatorilor, pot încerca senzațiile oferite de rulajul la peste 300 de km/h pe Retifilio sau trecerea cu accelerația la podea prin Eau Rouge. Pentru a fi prietenos cu cei care sunt fani ai curselor și nu sunt de meserie piloți, Formula Racing are și o configurație care să le permită fanilor să pună monopostul în mișcare și să parcurgă primele viraje, pentru că, să nu uităm, este un instrument profesional, iar pilotajul nu este cel mai simplu lucru din lume.

Pe lângă utilizarea profesională și de către amatori, Formula Racing este parte a unui proiect mult mai complex – Racing for Romania. District Racing crede în revitalizarea motorsportului românesc prin identificarea și promovarea tinerelor talente, iar acesta este unul din scopurile proiectului Racing for Romania.

La prezentarea oficială printre cei care au urcat la volanul simulatorului și au ajuns din centrul Brașovului direct pe circuitul stradal de la Monte Carlo s-au aflat: Aristotel Căncescu – președintele Consiliului Județean Brașov, Dan Gîrtofan – campion național de raliuri, Marcel Butuza – locul 2 clasa Maraton Dakar 2012, pilot în Ferrari Challenge, Bogdan Barbu – câștigător al Cupei Dacia, Emanuel Manu Mihalache – pilot în Campionatul Național de Raliuri.

Pentru a vedea ce vedete din motorsport vor testa simulatroul în acest weekend accesați pagina de facebook: Formula Pub.

1 Comentarii

  1. paris says:

    cam la cat ajunge un astfel de simulator

Comenteaza via Facebook

Comentarii via Facebook

comentarii

Leave a Reply

Program sponsorizare

Dacă sunteți interesat să vă promovați compania la nivel național si internațional, expunerea pe care o are Mihai Marinescu ca pilot de Formula2 atât în presa scrisă cât și în emisiunile televizate, este o garanție că vă puteți atinge scopul.

Contactați-ne pentru a stabili împreună detaliile colaborării.

Facebook updates

Twitter updates